" }

Ολυμπιακές Ιστορίες: Χάλκινοι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ολυμπιακές Ιστορίες: Χάλκινοι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

«Το δίδυμο»

Ολυμπιακές Ιστορίες: Χάλκινοι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής χάρισαν στην Ελλάδα το πέμπτο της μετάλλιο και μας έκαναν περήφανους. Οι δύο αθλητές κατέκτησαν την 3 θέση, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Μετά το τέλος της 10ης διαδρομής το ελληνικό πλήρωμα βρέθηκε στην 2η θέση (38β.) υπολειπόμενο 11 βαθμών των πρωτοπόρων Κροατών (27β.) και προπορευόμενο (40β.) βαθμών των τρίτων Αυστραλών. Το μετάλλιο ήταν ήδη εξασφαλισμένο, καθότι η διαφορά από τους τέταρτους Αμερικανούς (67β.) ήταν 29 βαθμοί και η διαδρομή που απέμενε δεν αρκούσε για να καλυφθεί.

Ολυμπιακές Ιστορίες: Χάλκινοι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

Το ελληνικό πλήρωμα μας χάρισε ένα εντυπωσιακό θέαμα. Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής συμμετείχαν στην τελευταία διαδρομή, την medal race, στην οποία λαμβάνουν μέρος οι δέκα πρώτοι – έως εκείνη τη στιγμή. Οι πόντοι που λαμβάνει κάθε πλήρωμα σε αυτή τη διαδρομή μετράνε διπλοί. Επίσης, από κάθε πλήρωμα αφαιρείται η χειρότερη διαδρομή του, αυτή δηλαδή στην οποία έλαβε τους περισσότερους πόντους ποινής. Για το ελληνικό πλήρωμα, η διαδρομή αυτή ήταν η 5η με 13 βαθμούς. Νικητήριο αναδεικνύεται το πλήρωμα που θα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς ποινής μετά το πέρας όλων των διαδρομών.

Η κατάταξη μετά από 10 κούρσες

Ολυμπιακές Ιστορίες: Χάλκινοι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής
  Αναλυτικά η κατάταξη μετά τις 10 ιστιοδρομίες:
 1. Φάντελα/Μάρενιτς (Κροατία) 27
 2. Μάντης/Καγιαλής (Ελλάδα) 38
 3. Μπέλτσερ/Ράιαν (Αυστραλία) 40
 4. ΜακΝέι/Χιουζ (ΗΠΑ) 67
 5. Ντάλμπεργκ/Μπέργκστρομ (Σουηδία) 68
 6. Πέισιενς/Γκραμπ (Μεγάλη Βρετανία) 69
 7. Σμιντ/Ράιχστεντερ (Αυστρία) 73
 8. Μπουβέ/Μιόν (Γαλλία) 79
 9. Μπράουχλι/Χάουσερ (Ελβετία) 92
 10. Σνόου-Χάνσεν/Γουίλκοξ (Νέα Ζηλανδία) 93

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη marina de gloria, σε μία περιοχή, η οποία στο παρελθόν έχει δυσχεράνει τη διεξαγωγή των αγώνων, λόγω των ανέμων που πνέουν. Αυτή τη φορά, όμως, όλα κύλησαν ομαλά και ο καιρός ήταν με το μέρος των Ελλήνων αθλητών.

Στον αγώνα των μεταλλίων συμμετείχαν τα 10 πρώτα πληρώματα της κατάταξης, με πρώτους τους Κροάτες Φάντελα/Μάρενιτς με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση βρίσκονταν οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.

Κυριολεκτικά στο photo finish οι Μάντης και Καγιαλής βρέθηκαν ελάχιστα δευτερόλεπτα πίσω από τους Αυστραλούς, που ήταν εκείνοι που τελικά κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο.

Πρόκειται για το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι οι 5 αθλητές που έκαναν την Ελλάδα να δακρύσει από χαρά και υπερηφάνεια. Βέβαια, δεν ξεχνάμε και τους άλλους Έλληνες αθλητές, που μολονότι δεν κέρδισαν κάποιο μετάλλιο, μας έκαναν υπερήφανους με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ολυμπιακές Ιστορίες: Χάλκινοι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

Συγχαρητήρια Κοντονή σε Μάντη-Καγιαλή

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το 5ο μετάλλιο χάρισαν απόψε στην Ελλάδα οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία των 470 της ιστιοπλοΐας των ανδρών, γράφοντας με τη σειρά τους τη δική τους χρυσή σελίδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ελληνικό πλήρωμα συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει η χώρα μας στο απαιτητικό και επίπονο άθλημα της ιστιοπλοΐας, που διαχρονικά μας χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις, επιβεβαιώνοντας την αγάπη του λαού μας για τη θάλασσα και τα θαλάσσια αθλήματα.

Οι Έλληνες αθλητές της ιστιοπλοΐας διακρίθηκαν στο Ρίο δίνοντας ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο πως η Ελλάδα ανθίσταται στις δυσκολίες με επιμονή, αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες τους αλλά και για τις απλές συμμετοχές τους, καθώς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής μας εκπροσωπούν επάξια.

Θερμά συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους μας, τους προπονητές τους και την ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την τεράστια επιτυχία τους».

Στα video παρακάτω έχουμε ένα μικρό στιγμιότυπο από τον εντυπωσιακό αγώνα του διδύμου, καθώς και την τελετή απονομής μεταλλίων

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Μερικές στιγμές από τον αγώνα Και η απονομή...

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας