Ένα σμήνος από micro-Robots που... εντυπωσιάζει!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένα σμήνος από micro-Robots που... εντυπωσιάζει!

Αυτό που μας εντυπωσιάζει εδώ στο CoffeeSpots είναι η καινοτομία και η εφευρετικότητα. Μερικές φορές υπάρχουν ομάδες επιστημόνων που πραγματικά κάνουν αυτό το "έξτρα βήμα" και όχι μόνο κάνουν μια ανακάλυψη αλλά σε "θαμπώνουν" με το επίτευγμά τους!

Οι "παλαβοί" λοιπόν στο Χάρβαρντ τα κατάφεραν επιτέλους: πέτυχαν να εξομοιώσουν την λειτουργία ζωντανών σμηνών με μικροσκοπικά ρομπότ. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η λεγόμενη "αποκάλυψη των ρομπότ" όπως περιγράφεται στα μυθιστορήματα, έχει έρθει ακόμα πιο κοντά μας!

Ή απλά, μόλις δημιούργησαν μια πραγματικά καινοτόμα, απόδειξη ιδέας, για ρομποτικά συστήματα "αυτό-συναρμολόγησης"! Είτε το πεις έτσι πολύπλοκα ή απλά μείνεις με το στόμα ανοιχτό, αυτό που βλέπετε στο βίντεο είναι περίπου χίλια "kilobots" (1024 για την ακρίβεια) που μπορούν να "αυτό-συναρμολογηθούν" σε σχήματα και σχέδια. Τα πρώτα ρομποτάκια δημιουργούν ένα σημείο αναφοράς ώστε τα υπόλοιπα να πάνε στην θέση που τους αντιστοιχεί τοποθετούμενα τέλεια δίπλα στα υπόλοιπα.

Η διαδικασία που χρησιμοποιείται είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Τα ρομπότ αναφοράς συγκεντρώνονται δίπλα δίπλα και εκπέμπουν μικρές υπέρυθρες ριπές φωτός. Το κάθε ρομπότ μπορεί να υπολογίζει την απόσταση του από τον "πυρίνα" βάσει το πόσο αχνό είναι το υπέρυθρο αυτό σήμα. Όσο πιο αχνό τόσο πιο μακρυά, και έτσι τα micro-robots μετακινούνται προς το κέντρο βάσει αυτού. Στην συνέχεια και μόλις έχουν τοποθετηθεί αρκετά ρομποτάκια στις πρώτες θέσεις, τα υπόλοιπα επικοινωνούν μεταξύ τους για να τοποθετηθούν και τα εναπομείναντα κατάλληλα. Τα συγκεκριμένα ρομποτάκια θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται μέσω υπερύθρων ή με ένα internet power network που ενεργοποιείται μόλις τα ρομποτάκια αρχίζουν να μπαίνουν στην σειρά.

Τα μικρά αυτά ρομποτάκια έχουν ακόμα και την δυνατότητα να ειδοποιήσουν αυτά που έχουν φύγει εκτός πορείας και έτσι τα "υγιή" μπορούν να καλύψουν τις θέσεις τους. Όλη η σύλληψη βασίζεται σε καταπληκτική τεχνολογία και δείχνει απίστευτο στο βίντεό μας! Υποπτεύομαι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τα micro-robots ακόμα όμως -είναι σε μέγεθος που εύκολα τα "σκοτώνεις" όπως ένα έντομο με το πόδι σου-. Θα πρέπει ίσως να ανησυχούμε όταν αρχίσουν να παίρνουν το σχήμα ενός πιστολιού!

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Σμήνος από Micro-Robots CoffeeSpots.gr

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας