" }

Μακράν η δυσκολότερη διαδρομή στον κόσμο για να πας στο σχολείο! Δείτε τι περνούν οι μαθητές του χωριού Sichuan!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μακράν η δυσκολότερη διαδρομή στον κόσμο για να πας στο σχολείο! Δείτε τι περνούν οι μαθητές του χωριού Sichuan!

«Σχολική διαδρομή: Sichuan»

Μακράν η δυσκολότερη διαδρομή στον κόσμο για να πας στο σχολείο! Δείτε τι περνούν οι μαθητές του χωριού Sichuan!

Ένα μικρό βράχο-χωριό στο Σιτσουάν -Sichuan- προκάλεσε σάλο την περασμένη εβδομάδα όταν τα στα social media απανταχού αποκαλύφθηκε η επικίνδυνη διαδρομή που τα παιδιά στο χωριό ακολουθούν για να φτάσουν στο σχολείο. Μάλιστα Κινέζοι δημοσιογράφοι έκαναν το ταξίδι αυτό πριν μερικές μέρες και πραγματικά αναρωτιόμαστε πως οι μαθητές δεν κάνουν τους άρρωστους πιο συχνά!

Αντ 'αυτού, τα 15 παιδιά που ζουν στο Atule'er Village στο νοτιότερο Σιτσουάν σκαρφαλώνουν συνολικά 17 σκάλες, τοποθετημένες καθ' ύψος ενός βράχου 800 μέτρων, προκειμένου να φτάσουν στην τάξη πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Μόλις τα πρώτα post χτύπησαν το κινεζικό διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, άρχισαν να αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι των παιδιών. Αποδεικνύεται ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και μένουν εκεί για 10 ημέρες συνεχόμενες και μετά σταματάνε για πέντε ώστε να επιστρέψουν σπίτι τους. Κατά το παρελθόν αναφέρεται ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή κατά αυτή την ανάβαση, αν και τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένα από το 2009, δεν υπήρξε κανένα νέο ατύχημα. Οι κάτοικοι του χωριού είναι περήφανοι που καταφέρνουν να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή, αναθέτοντας σε έναν ενήληκα άνδρα να συνοδεύει το καθ' ένα από αυτά κατά την διάρκεια της αναρρίχησης. Η συνοδεία αυτή γίνεται πάντα δένοντας ένα σχοινί γύρω από την μέση του κάθε αναβάτη και του μαθητή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ τα παιδιά καταφέρνουν να κάνουν την ανάβαση σε 90 λεπτά, οι δημοσιογράφοι από το thecover.cn χρειάστηκαν τρεισήμιση ώρες για να αναρριχηθούν μέχρι το χωριό. Στα βίντεο παρακάτω φαίνεται ακριβώς αυτή η προσπάθεια ανάβασης.

Στο τελευταίο βίντεο, μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Στο παρελθόν υπήρχε και ένα σύστημα με καλώδια σαν ανελκυστήρας ώστε να γίνεται τουλάχιστο η καταρρίχηση ευκολότερη. Ωστόσο, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν πολύ υψηλό να μπορέσουν να το καλύψουν οι κάτοικοι του χωριού. Οι χωρικοί θα προτιμούσαν να γίνει ένας δρόμος, αλλά αυτό θα κόστιζε 40 εκατομμύρια γουάν, ή περίπου το ένα τρίτο των ετήσιων εσόδων του νομού! Εν τω μεταξύ, εκτός από Atule'er, η κυβέρνηση έχει 33 ακόμα χωριά με παρόμοια προβλήματα για να φροντίσει!

Με το που έγινε viral η ιστορία αυτή του χωριού, η τοπική αυτοδιοίκηση άρχισε να αισθάνεται πίεση και σε μια επίσκεψη της στο χωριό ανακοίνωσε ότι θα χτίσει ένα σύνολο χαλύβδινων σκαλοπατιών που να οδηγούν στο χωριό. Ας το δούμε να γίνεται πρώτα αυτό βέβαια...

Εν τω μεταξύ, στο Χουνάν -Hunan-, η μεγαλύτερη ΚΑΙ ψηλότερη γέφυρα με γυάλινο πάτο στον κόσμο ολοκληρώθηκε και έκανε τα εγκαίνιά της! Ζήτω!

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας