7 Συμπεράσματα που βγάλαμε από το πρώτο teaser trailer του «The Star Wars: The Force Awakens»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
The Star Wars: The Force Awakens teaser: το μεγαλύτερο διαστημικό έπος έχει συνέχεια και μας γεμίζει με ανυπομονησία!

«Star Wars VII»

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Μετά από αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή και αφού περάσαμε μια περίοδο με φήμες την ακύρωση της κυκλοφορίας της, η νέα ταινία της σειράς του Πολέμου των Άστρων «Star Wars: The Force Awakens» έχει πλέον το πρώτο της teaser trailer που είναι διαθέσιμο ήδη Online. Μπορείτε μάλιστα να το παρακολουθήσετε σε όλο του το μεγαλείο από το κάτω μέρος αυτού του άρθρου. Οι αντιδράσεις μέχρι τώρα είναι έντονες, με τον περισσότερο κόσμο να είναι ενθουσιασμένος και ένα είναι ξεκάθαρο: «Ο πόλεμος των Άστρων έχει επιστρέψει»! και μάλιστα μάλλον θα μας συντροφέψει για αρκετό καιρό ακόμα.

Με την επιστροφή του, το πολυαγαπημένο έπος, δημιουργούνται και μερικές ερωτήσεις, που όσες και να ήταν πριν βγει το trailer, τώρα είναι που οι θεωρίες, υποθέσεις και τα όνειρα θα θεριέψουν! Όλα αυτά μάλιστα με μόνο 88 δευτερόλεπτα... μια ματιά δηλαδή στον άσσο στο μανίκι του J.J. Abrams για τον κόσμο του πολέμου των άστρων.

Μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία απολύτως επίσημη πληροφόρηση για να βασιστούμε, αλλά με το πρώτο, γαργαλιστικό preview, τουλάχιστο έχουμε μια γενική εικόνα για το τι μας περιμένει! Με αυτό στο μυαλό μας λοιπόν, εδώ στο CoffeeSpots βρήκαμε 7 πράγματα που μας έκαναν να σκεφτούμε περισσότερο και να αναρωτηθούμε για το μέλλον μιας από τις πιο πετυχημένες σειρές επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου.

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Χωρίς γνωστούς χαρακτήρες. Πλέον υπάρχουν νέοι ηθοποιοί

Από την αρχή βλέπουμε στο trailer ότι αποτελείται εξ' ολοκλήρου από νέα πρόσωπα. Θα ήταν ίσως εύκολο για τον J.J. Abrams να μας «πετάξει» μερικές στιγμές από Mark Hamill, Harrison Ford και την Carrie Fisher. Θα μπορούσε ίσως να αφιερώσει και μερικά δευτερόλεπτα στον C-3P0, R2-D2 ή τον Chewbacca, έτσι τιμής ένεκεν αλλά δεν υπάρχουν πουθενά όλοι αυτοί. Αντίθετα μάλιστα υπάρχει μεγάλη προσοχή σε νέους ήρωες.

Ο John Boyega, η Daisy Ridley και ο Oscar Isaac είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές δίνοντάς μας μια πρώτη ματιά για το τι θα παίζουν σ' αυτό το νέο κεφάλαιο του Πολέμου των άστρων. Οι φήμες έλεγαν ότι ο Boyega θα παίζει τον Stormtrooper που φαίνεται να επιβεβαιώνεται στα πρώτα δευτερόλεπτα του trailer. Εκεί φαίνεται να έχει ένα «ξύπνημα» σε έναν κόσμο που θυμίζει τον Tatooine.

Η Ridley, εν τω μεταξύ μοιάζει να είναι κάτι σαν φτωχή τυχοδιώκτης ή κάτοικος του Tatooine πάνω σε ένα νέο landspeeder να εξαφανίζεται σε ένα σκηνικό που γνωρίζουμε από τον ίδιο τον Abrams ότι βρίσκεται στο Dubai.

Τέλος φυσικά είναι και ο Oscar Isaac πρωταγωνιστής του «Inside Llewyn Davis» που τον είδαμε να πιλοτάρει ένα X-Wing. Πως μπλέκεται το νέο cast μεταξύ τους και με τους παλιούς ήρωες μένει τα το μάθουμε. Μας αρέσει πάντως που ο Abrams δεν χρησιμοποιεί το παλιό cast σαν δεκανίκι.

Το κυριότερο που συμπεραίνουμε απ' αυτά είναι ότι η νέα ταινία θα είναι και ένα νέο κεφάλαιο στο έπος του Πολέμου των Άστρων και μάλιστα φαίνεται ότι θα είναι πολύ συναρπαστικό.

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Νέα μουσική από τον John Williams

Μπορεί ο Luke, ο Han, και η Leia να απουσιάζουν από το trailer, αλλά ένας σημαντικός πρωταγωνιστής του «Star Wars» είναι αρωγός της επιτυχίας και σ' αυτή την νέα προσθήκη της σειράς. Ο λόγος φυσικά για τον John Williams. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο διεθνούς φήμης, βραβευμένος με όσκαρ συνθέτης, μας έδωσε νέα μουσική στο trailer, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη σελίδα του twitter του «Star Wars»:

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Το εντυπωσιακό και θριαμβευτικό εμβατήριο που κλείνει το trailer είναι φυσικά το παλιό και γνώριμο από τις προηγούμενες ταινίες, αλλά η μουσική που υπάρχει μέχρι εκείνο το τελευταίο σημείο είναι εντελώς καινούργια.

Μπορεί να μην σας άρεσαν τα «prequels», αλλά αναμφίβολα είχαν μοναδική μουσική στήριξη. Ο John Williams μας παρέδωσε μερικά απίστευτα μουσικά κομμάτια και ανυπομονώ να δω τι μας ετοιμάζει αυτή την φορά στο The Force Awakens.

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Περισσότερα «πραγματικά» εφέ, λιγότερο CGI

Όταν ο Abrams ανέλαβε την σκηνοθεσία του The Force Awakens, υποσχέθηκε να γυρίσει την σειρά στις ρίζες της. Μ' αυτό δεν εννοούσε μόνο ότι θα φέρει πίσω τους Stormtroopers, τα X-Wings και τους ήρωες από την αρχική τριλογία, αλλά σήμαινε επίσης μία απομάκρυνση από τα CGI και το green screen που εισήλθαν με την παραγωγή του George Lucas της τριλογίας «prequel». Αν κρίνουμε μάλιστα από το πρώτο trailer, ο κύριος Abrams τον κρατάει τον λόγο του.

Τέλος λοιπόν τα ξερά, κατασκευασμένα από υπολογιστή σκηνικά. Πλέον όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί με πραγματικά τοπία και σκηνικά. Επίσης, προσέξαμε ότι ελάχιστοι άνθρωποι κάθονται σε κύκλους να μιλούν και δεν έχουμε αργές και βαρετές κινήσεις της κάμερας. Ο Abrams είναι ένας κινηματογραφιστής που λατρεύει την κίνηση και έτσι μεταφέρει ενέργεια ακόμα και μέσα από το trailer. Διακρίνουμε μάλιστα μια σκηνή από ένα ρομπότ με σώμα σε σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου, να κυλά κατά μήκος της ερήμου του Tatooine, περιτριγυρισμένο από σκουπίδια και κομμάτια από ταχυκίνητα αγωνιστικά τα οποία κατασκευάστηκαν από το μηδέν από το συνεργείο του Abrams.

Φυσικά υπάρχουν γραφικά από υπολογιστή στην ταινία. Μάλιστα έχει πάρα πολύ στο trailer. Σ' αυτά τα 88 δευτερόλεπτα όμως, ο Abrams έδειξε ότι δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνολογία «green screen», αλλά θα προσπαθήσει να δώσει μια πιο «πραγματική» εικόνα στον Πόλεμο των Άστρων.

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Η επιστροφή των Stormtroopers! (και με νέα κράνη!)

Πριν από μερικούς μήνες, διέρρευσε ένα σχέδιο από κάτι που έμοιαζε με νέο κράνος για τους Stormtroopers. Αυτό το σχέδιο λοιπόν πλέον θεωρείται επιβεβαιωμένο και αν και είναι μικρή η διαφορά του, είναι σημαντική.

Κατά κύριο λόγο μία μεγαλύτερη διόπτρα στα κράνη δείχνει ότι οι σχεδιαστές τους επιτέλους κατάλαβαν ότι αν οι Stormtroopers μπορούσαν να δουν μέσα από αυτό, θα είχαν καλύτερο σημάδι! Αυτό βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποια βολή αναπόφευκτα θα αστοχήσει (Μιλάμε για ταινία του Πολέμου των Άστρων) για να δώσει λύση στην δράση του έργου.

Η ύπαρξη των Stormtroopers είναι επίσης σημαντική γιατί δείχνει ότι η Αυτοκρατορία είναι ακόμα μεγάλη και δυνατή ακόμα και μετά από τα γεγονότα της επιστροφής των Jedi. Επίσης πρέπει να υπολογίσουμε ότι ο Abrams παρουσιάζει τον Boyega που είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, σε μια στολή από Stormtrooper. Ακόμα βλέπουμε και για λίγο μια εντυπωσιακή σκηνή όπου προσπαθούν να κάνουν απόβαση! Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι τα χιλιάδες άσπρα ανθρωπάκια θα τα δούμε αρκετά σ' αυτό το επεισόδιο. Στην πρώτη τριλογία ήταν αναλώσιμοι, συνέχισαν και έγιναν απρόσωπα άβουλα πλασματάκια φτιαγμένα από υπολογιστή στα «prequels» και ήρθε η ώρα τους να πάρουν λίγη περισσότερη δημοσιότητα στην έβδομη συνέχεια της σειράς.

Αφήστε που μιας και ο Boyega είναι Stormtrooper δείχνει ότι η Αυτοκρατορία δεν κλωνοποιεί τους στρατιώτες της. Χρησιμοποιεί κανονικούς ανθρώπους μέσα στα κράνη!

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Η μάχη με την Αυτοκρατορία Καλά κρατεί!

Όπως ανέφερα και πριν, φαίνεται από το trailer ότι η αυτοκρατορία είναι ακόμα πολύ μεγάλη και είναι σε πόλεμο με τους επαναστάτες. Η ανατίναξη του άστρου του θανάτου απ' ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετή παρ' όλο που και ο αυτοκράτορας δεν ζει.

Δεν ξέρουμε αυτή την φορά ποιος έχει το πάνω χέρι. Στο κάτω κάτω, έχουν περάσει και 30 χρόνια από τα γεγονότα της επιστροφής των Jedi. Βέβαια με ενθουσιασμό υποδέχτηκα τις σκηνές που δείχνουν TIE Figters και το Millenium Falcon, όπως και τα Xwing σε σχηματισμό μάχης!

Μιας και αναφέρουμε τα X-Wings, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τους βλέπουμε να πετούν σε πλανήτη και όχι μόνο στο διάστημα!

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Ποιος είναι αυτός που μιλάει;

Ήδη οι φανατικοί έχουν αρχίσει τις διαφωνίες τους για το ποιανού φωνή είναι στην αφήγηση του trailer. Μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι ο Benedict Cumberbatch (που δεν είναι επισήμως στο cast της ταινίας), ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι ο Max von Sydow, ο Andy Serkis, ή ο Adam Driver.

Όποιος και να είναι μοιάζει να χειρίζεται την «δύναμη», αν και δεν φαίνεται αν προτιμά την «φωτεινή» ή «σκοτεινή» της πλευρά. Θυμίζει λίγο κάποιον Sith αλλά δεν λέει κανείς ότι οι Jedi δεν μπορεί να ακούγονται τρομακτικοί.

“There has been an awakening. Have you felt it? The Dark side…and the light.”

Όπως και να έχει, μας δίνει μια ιδέα για την πλοκή της ταινίας.

The Star Wars: The Force Awakens teaser

Ένας νέος κακός «Sith» και ένα πολύ ωραίο καινούργιο φωτόσπαθο

Μπορεί να μην μαθαίνουμε την θέση των Jedi στην ταινία από το trailer και μόνο, αλλά μπορέσαμε να δούμε ότι αν και ο Αυτοκράτορας και ο Darth Vader είναι νεκροί, οι Sith ζουν και βασιλεύουν! Μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές του trailer είναι το ανατριχιαστικό πλάνο του «κακού» της ταινίας να κουτρουβαλάει σε ένα χιονισμένο δάσος και να ενεργοποιεί ένα εντυπωσιακό φωτόσπαθο!

Εμείς αυτά είδαμε. Πείτε μας πως σας φάνηκε το trailer; Εσείς τις συμπεράσματα βγάζετε; Μας ξέφυγε κάτι;

Αρπάξτε την κούπα του καφέ σας, και βάλτε το σε όλη την οθόνη από παρακάτω και πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Το «Star Wars: The Force Awakens» ξεκινά το διαστημικό του ταξίδι στις 18 Δεκεμβρίου 2015.

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Star Wars: The Force Awakens teaser trailer Star Wars

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας