Αλήθειες και μύθοι για τον στιγμιαίο καφέ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

frappeΟ στιγμιαίος καφές είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο και έχει φανατικούς οπαδούς. Πόσα όμως από αυτά που γνωρίζουμε για τον στιγμιαίο καφέ είναι μύθος και ποια πραγματικότητα;

Αλήθεια: Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών.

Τα κυριότερα αντιοξειδωτικά του στιγμιαίου καφέ ονομάζονται πολυφαινόλες και συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες στο οποίο υπόκεινται καθημερινά. Οι πολυφαινόλες βρίσκονται σε όλα τα είδη καφέ, σε διάφορες αναλογίες.

 

Μύθος: Ο καφές προκαλεί δυσπεψία

Οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν πως σε υγιή άτομα δεν έχει αποδειχθεί κάποια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και της εμφάνισης δυσπεψίας, γαστρικής δυσφορίας ή άλλων ενοχλήσεων στο στομάχι.

Μύθος: Ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα οφείλεται, κατά κύριο λόγο, σε παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές, κακή λεμφική κυκλοφορία και μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Επίσης η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών και θερμίδων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Αντιθέτως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δέιχνουν ότι ο καφές συμβάλλει στην όψη φλοιού πορτοκαλιού ή ότι επιδεινώνει το πρόβλημα.

Μύθος: Ο στιγμιαίος καφές είναι βαρύς

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο στιγμιαίος καφές περιέχει λιγότερη καφεϊνη από άλλα είδη καφέ, όπως πχ από τον γαλλικό. Ένα φλιτζάνι στιγμιαίου καφέ περιέχει περίπου 80 mg καφεϊνης, ενώ ένα φλυτζάνι καφές φίλτρου περίπου 120 mg. Επιπλέον εξηγούν πως ο στιγμιαίος καφές φιλτράρεται διαξοδικά μέχρις ότου να προκύψει 100% καθαρό προϊόν, πλήρως απαλλαγμένο από το κατακάθι.

Πηγή: www.womanspace.gr

frappe

e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας