" }

2 μέρες με Pokemon Go...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
2 μέρες με Pokemon Go...

«Pokemon Go»

2 μέρες με Pokemon Go...

Το Pokemon Go έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και καλά θα κάνουμε να το δεχτούμε. Μπορεί να είναι παροδική τρέλα αλλά μπορεί να ήρθε για να αναθεωρήσει τον κόσμο των Computer Games και το τρόπο με τον οποίο τα βιώνουμε. Το σίγουρο είναι το εξής πάντως, όσο μακριά και αν είμαστε από τον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, το Pokemon Go κατάφερε μέσα σε 2 εβδομάδες από την κυκλοφορία του να μπει σε ολονών τις ζωές μας. Είτε εμείς οι ίδιοι είτε κάποιος κοντινός γνωστός μας σίγουρα παίζει το νέο αυτό ηλεκτρονικό παιχνίδι και συλλέγει μικρά τερατάκια!

Είπαμε λοιπόν κι εμείς να το τεστάρουμε και δούμε τι απορίες μας δημιουργεί και πως μπορούμε να τις απαντήσουμε

Αρχικά είχαμε την αφορμή

Η αφορμή για να ενδιαφερθούμε για το μοδάτο αυτό παιχνιδάκι παραδόξως δεν ήταν ο βομβαρδισμός που λάβαμε από τα μέσα (ειδικά στην τηλεόραση) που αναμασάται η είδηση ότι «το Pokemon Go είναι η νέα τρέλα»! Έχει προβληθεί τόσο πολύ που πραγματικά δεν υπάρχει εκπομπή ενημέρωσης που να μην αναφέρει κάτι που αφορά το παιχνίδι. Η συνταγματική αναθεώρηση έχει πάρει λιγότερη προβολή αυτές τις μέρες ή το πραξικόπημα στην Τουρκία! Και φυσικά μιας και πόσες πια ειδήσεις να έχεις για ένα καινούργιο video game, παρουσιάζονται ξανά τα ίδια και τα ίδια... Αυτός που έπεσε πάνω στο περιπολικό και το συμβάν στο State Department των Ηνωμένων πολιτείών...
Ε... Φτάνει πια. Τα 'παμε αυτά!

2 μέρες με Pokemon Go...

Η αφορμή για το ενδιαφέρον μας ήταν οι μικροαλλαγές στο περιβάλλον μας και πραγματικά τράβηξαν την προσοχή μας. Συγκεκριμένα στο μικρό πάρκο-πλατεία με το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τις τελευταίες μέρες πρόσεξα μεγάλη συγκέντρωση κόσμου. Εκεί πραγματικά δεν έβλεπες ποτέ κανέναν. Ειδικά μετά το πέρας κάποιας ώρας. Ξαφνικά όμως τις τελευταίες μέρες είχε αποκτήσει πολύ κόσμο να συχνάζει και να κάθεται πραγματικά παντού! Στα παγκάκια, στα καγκελάκια, στο γρασίδι... παντού! «Μα... μοιράζουν τίποτα;» σκέφτηκα. Απ' ότι φαίνεται λοιπόν, ναι! Μοιράζουν Pokemon!

Πλησιάσαμε να δούμε τι συμβαίνει και ουσιαστικά εκεί ήταν η στιγμή που μας μπήκε ο πειρασμός να δοκιμάσουμε αυτό που φαίνεται να έχει προσελκύσει τόσο κόσμο. Ρωτώντας τους «θαμώνες» μάθαμε πολλά για το παιχνίδι μιας και όλοι ήταν φιλικοί και παρ' όλη την εντύπωση, καθόλου απορροφημένοι στο κινητό τους. Πιάσαμε τα πρώτα μας τερατάκια και ανεβήκαμε level σχετικά εύκολα. Φυσικά το παιχνίδι έχει περισσότερο βάθος από αυτό με μάχες που γίνονται σε άλλα σημεία και pokemon που εκπαιδεύονται για να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά τους.

    Γενικά το διασκεδάσαμε και φτάσαμε σε κάποια συμπεράσματα:
  • Το Pokemon Go δεν είναι ανάγκη να το παίζεις συνέχεια
  • Είναι όμως ανάγκη να βγεις και να περπατήσεις για να προχωρήσεις στον κόσμο του
  • Δυστυχώς αν δεν ξοδέψεις κάποια μικρά ποσά είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσεις στα επίπεδα δωρεάν
  • Δεν είναι ανάγκη να περπατάς με τα μάτια κολημένα στο κινητό.
  • Είναι όμως απαραίτητο να είναι ανοικτή η συσκευή σου και να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Πρέπει να έχεις ένα καλό πακέτο δεδομένων μιας και το παιχνίδι μέσα σε 2 ημέρες κατανάλωσε περίπου 50Mb από δεδομένα δικτύου. Αν παίζετε κάθε μέρα θα χρειαστείτε περίπου 500-750Mb τον μήνα!
  • Δεν σας προτείνω να παίζετε ενώ κάνετε παρέα με ανθρώπους που δεν ασχολούνται εκείνη την στιγμή.
  • Διαβάζεται «πόκεμον» και όχι «πόουκμον»...

Βέβαια το πως το απολαμβάνει ο καθένας, διαφέρει αλλά νομίζουμε ότι αξίζει να πούμε ότι είναι ένα διαφορετικό, ευχάριστο παιχνίδι, που όμως όπως με κάθε άλλο πρέπει να το παίζουμε με μέτρο.

Το περιβόητο Pokémon Go εκτόξευσε την αξία της Nintendo στα ύψη, προσπερνώντας, εν μια νυκτί και ασκαρδαμυκτί, τον κολοσσό της Sony. Μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, κατέγραψε περισσότερα από 30 εκατομμύρια downloads, αποφέροντας 35 εκατομμύρια δολάρια, ξεπέρασε τους ενεργούς χρήστες του Twitter, αλλά και το engagement του Facebook. Όλοι κάνουν λόγο για μια επιτυχία, πρωτοφανή με παγκόσμια απήχηση και μάλιστα χωρίς ακόμα να έχει λανσαριστεί στην Ασία. Το app Pokémon Go είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και αρκετών ευρωπαϊκών.

Το Pokemon πριν μερικές μέρες έκανε πρεμιέρα και στην Ιαπωνία. Ο λόγος που άργησε... Ιδιαίτερος!

Η Μανία πήγε Ιαπωνία με μια special προσθήκη!

Όλοι τελικά ψάχνουν για ένα Pokemon!.

Και όμως -όσο κι αν φαντάζει παράδοξο- το Pokemon Go άρηγσε αρκετά να κυκλοφορήσει στη «γενέτειρά» του, την Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία ήταν η πρώτη ασιατική χώρα, στην οποία έκανε την «πρεμιέρα» του, το Pokémon Go και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες. Ο CEO της Niantic, John Hanke δήλωσε στο Forbes ότι η καθυστέρηση αυτή δημιουργήθηκε λόγω των τεράστιων τεχνικών απαιτήσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν οι servers. Αν και το λανσάρισμα είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 20 Ιουλίου, λόγω μιας διαρροής email σε διαδικτυακά forums, αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε στις 21 Ιουλίου.

Πέραν λοιπόν της αναμενόμενης Pokémon μανίας που αναμένεται να κατακλύσει και την Ιαπωνία, αποφέροντας μερικά ακόμα εκατομμύρια στη Niantic, Nintendo και the Pokémon Company (στις 3 εταιρείες πίσω από το smash hit game), το συγκεκριμένο λανσάρισμα έχει πολύ ενδιαφέρον και για έναν ακόμη λόγο: είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει επίσημους συνεργάτες. Δηλαδή, η εταιρεία επιτρέπει σε επιλεγμένους συνεργάτες να γίνονται «sponsored spots». Ένας χορηγός θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει γυμναστήρια (gyms), μέρη όπου τα Pokémon θα μονομαχούν ή θα εκπαιδεύονται από τους παίκτες. Και αυτά τα μέρη θα είναι τα ίδια τους τα καταστήματα. Μια ιδιοφυής επιχειρηματική κίνηση, καθώς θα προσελκύσει κόσμο και πιθανούς πελάτες στα καταστήματά τους. Τα McDonalds θα είναι ο πρώτος επίσημος συνεργάτης, ο οποίος θα δει τα 3.000 καταστήματά του στην Ιαπωνία να μετατρέπονται σε virtual γυμναστήρια με πλήθος Pokémon συλλεκτών να συνωστίζονται μέσα, έξω και τριγύρω από αυτά.

Αυτή είναι μια συνεργασία που αξίζει να παρακολουθείται στενά, καθώς σε περίπτωση που το Pokémon Go δεν είναι μια παροδική τρέλα και καταφέρει να διατηρήσει ακμαίο το ενδιαφέρον των παικτών της, θα αποδειχθεί εξαιρετικά επικερδής τόσο για τους game makers και όσο για διάφορα brands. Ήδη, σύμφωνα με report του Bloomberg, η μετοχή των McDonalds έχει απογειωθεί απλά και μόνο με τα Pokemon-branded Happy Meals, πριν το επίσημο launch της στην Ιαπωνία. Μένει να παρακολουθήσουμε τη «φρενίτιδα» να μεταφέρει τη δίνη της στη γείτονα ήπειρο.

Μετράμε αντίστροφα …and we ll keep you posted.

Μαζέψαμε ένα μικρό φωτογραφικό υλικό στις 2 ημέρες που ασχοληθήκαμε με την νέα αυτή μόδα όπως και το επίσημο teaser ad του παιχνιδιού και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω! Απολαύστε τα!

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Επίσημη Διαφήμιση του Pokemon Go Niantic

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας