" }

22 Απριλίου 2016: Η Μέρα της Γης - Ο πλανήτης μας γιορτάζει!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
22 Απριλίου 2016: Η Μέρα της Γης - Ο πλανήτης μας γιορτάζει!

«Ημέρα της Γης»

22 Απριλίου 2016: Η Μέρα της Γης - Ο πλανήτης μας γιορτάζει!

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο των κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Με πέντε διαφορετικά Doodle με θέματα από τη φυσική ζωή του πλανήτη, η Google γιορτάζει σήμερα την Ημέρα της Γης.

Κάθε χρόνο αυτή η τόσο σημαντική ημέρα γιορτάζεται στις 22 Απριλίου με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η δημιουργός του σημερινού Doodle Sophie Diao μοιράζεται μερικές από τις σκέψεις της σχετικά με αυτή την ημέρα και το έργο της:
«Επέλεξα να αναδείξω πέντε βιοσυστήματα της Γης: την τούνδρα, τα δάση, τους κοραλλιογενείς υφάλους, τα βοσκοτόπια και τις ερήμους. Σε κάθε εικόνα, θα βρείτε ένα διαφορετικό ζώο, που δικαιούται να έχει τα δικά του... 15 λεπτά δημοσιότητας. Κάθε φορά που θα επισκέπτεστε το Google.gr, θα πέφτετε τυχαία πάνω σε ένα από τα πέντε doodles».

Παρατηρώντας τα εξαιρετικά Doodle πάντως βλέπουμε ότι το λεκτικό «Google» ενώ βρίσκεται στο κέντρο κάθε εικόνας, δεν είναι τοσο ευδιάκριτο όπως άλλες φορές. Θέλει προσπάθεια για να ξεχωρίσεις τα γράμματα! Εσείς μπορείτε να το εντοπίσετε σε όλες τις εικόνες;

Εμείς εδώ στο CoffeeSpots στο περσινό μας αφιέρωμα, σας είχαμε αφιερώσει το «We are Stardust» από την Joni Mitchell. Φέτος σας έχουμε το μοναδικό κομμάτι από την σειρά «Cosmos» από τον Carl Sagan «We are Star Stuff» καθώς και μια Gallery από τα φετινά Doodle της Google για την Ημέρα της Γης.

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

We are Star Stuff Carl Sagan

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας