" }

Ένα καταπληκτικό mashup του “Uptown Funk” και σκηνές χορού από παλίες ταινίες του Hollywood

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η ξεχωριστή ζωή των Τσανγκ και Ενγκ Μπάνκερ - των πραγματικών σιαμαίων διδύμων.

«Uptown Funk»

Η ξεχωριστή ζωή των Τσανγκ και Ενγκ Μπάνκερ - των πραγματικών σιαμαίων διδύμων.

Το «Uptown Funk» από τον Mark Ronson (με τον Bruno Mars) είναι μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών, και ένα από τα τραγούδια που σε κάνουν πραγματικά να «κολλάς». Έχει έναν ρυθμό και μια μελωδία που αφού το ακούσεις μια φορά, επαναλαμβάνεται μέσα σου εντελώς ακούσια. Λόγω αυτής της επιτυχίας του, έχουν κυκλοφορήσει αρκετές εκδόσεις mashup με cover το τραγούδι και παρουσίαση εικόνων και video που ταιριάζουν στον ρυθμό.

Οι Nerd Fest UK ετοίμασαν ένα τέτοιο mashup του «Uptown Funk» και χαρακτηριστικές σκηνές χωρού από παλιές ταινίες της «χρυσής εποχής» του Hollywood. Ουσιαστικά είναι μια δεύτερη παρόμοια μίξη από ένα video που είχε εμφανιστεί νωρίτερα από το ίδιο τραγούδι με σκηνές από διάφορες γνωστές ταινίες σύγχρονες και παλιότερες (το παραθέτουμε επίσης εδώ δίπλα). Απλά οι δημιουργοί αυτή την φορά περιοριστήκαν σε κλασικούς τίτλους του κινηματογράφου. Το αποτέλεσμα ένα κομμάτι που σε κάνει να «κολλάς» ... ξανά! Το τραγούδι έχει μείνει στο μυαλό πολλών εδώ και αρκετό καιρό και ένα τέτοιο βιντεάκι δεν βοηθά να «ξεκολλήσουμε» καθόλου!

Πέρα από την εύρυθμη και αρκετές φορές ξεκαρδιστική μίξη, το πιο εντυπωσιακό είναι το πόσο εύκολα το κομμάτι ταιριάζει με την κλασική Χολιγουντιανή χορογραφία του Fred Astaire και Ginger Rogers, Gene Kelly και των Nicholas Brothers, μεταξύ άλλων. Ίσως να είναι βέβαια αναμενόμενο, μιας και οι αστέρες αυτής της εποχής ήταν ιδιαίτερα μυημένοι στην hot jazz, ένα μουσικής -δομικό στοιχείο- της μοντέρνας funk.

Και δεν είναι μόνο το θέμα του ρυθμού (όπως ίσως στο πρώτο video που παραθέσαμε επίσης εδώ παραπάνω), είναι και η αίσθηση του χιούμορ από τους χορευτές και χορογράφους που είχε πάντα παρόμοια γλώσσα σώματος και ίδια περίπου μεταδιδόμενα νοήματα. Όλο αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο video που ακολουθεί. Απολαύστε το ... όσες φορές θέλετε!

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

66 (Old) Movie Dance Scenes Mashup

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας