" }

Γιατί ο καφές σε κάνει να... «τρέχεις»;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Γιατί ο καφές σε κάνει να... «τρέχεις»;

Σύνδεση με τουαλέτα!

Γιατί ο καφές σε κάνει να... «τρέχεις»;

Πατάμε το κουμπάκι του «snooze» κανα δυό φορές, λίγο κυλιόμαστε στο κρεβάτι και το αμέσως επόμενο που μας έρχεται στο μιαλό είναι «αχ... πως θα ήθελα έναν καφέ τώρα». Σας θυμίζει τίποτα αυτή η αλληλουχία; Ίσως μάλιστα να είστε συνηθισμένος σε μια απότομη ανάγκη να επισκεφτείτε την τουαλέτα αμέσως μετά από αυτόν τον πρωινό καφέ. Αλλά τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να «επισκεφτούμε τα ενδότερα» με το που πίνουμε καφέ;

Ο πιο συνήθης ύποπτος που κατηγορείται αμέσως είναι η καφεϊνη. Το περίεργο είναι ότι το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με τα αναψυκτικά τύπου «κόλα» που περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεϊνης. Το γεγονός ότι δεν συμβαίνει αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε... «τι το διαφορετικό έχει ο καφές;»

Οι επιστήμονες δεν είναι 100% σίγουροι για το ποιά από τις 2000 ουσίες που βρίσκονται στον καφέ προκαλεί τόσο γρήγορα αυτή την «καθαρτική» δράση, αλλά ξέρουν το πώς το κάνει. Ουσιαστικά γνωρίζουμε μόνο το πως αντιδρά το σώμα μας σ' αυτό το μυστηριώδες χημικό. Αυτό που γίνεται λοιπόν είναι να αυξάνονται τα επίπεδα από ορισμένα στοιχεία όπως η γαστρίνη, που βρίσκεται στο έντερο και η χολοκυστοκινίνη, μια ουσία που ρυθμίζει το πόσο συχνά χρειάζεται να ... «πάμε»!

Επίσης, σύμφωνα με το επιστημονικό blog ACSReactions, μόνο το ένα τρίτο που πληθισμού βιώνει τέτοια αποτελέσματα με τον καφέ... πολύ λιγότεροι απ' ότι θα περίμενε κανείς!

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Γιατί ο καφές σε κάνει να... «τρέχεις»

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας