[source]site="in.gr" url="//tech.in.gr/news/article/?aid=1500004335"[/source]" }

Τα αποκαλυπτήρια του Oculus Rift και του Oculus Touch με στόχο την Ε3

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα αποκαλυπτήρια του Oculus Rift και του Oculus Touch με στόχο την Ε3!

«Virutal Reality»

Τα αποκαλυπτήρια του Oculus Rift και του Oculus Touch με στόχο την Ε3!

Ένα προιόν που εντυπωσίασε στην E3 (έκθεση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών) είναι και το Oculus Rift και Oculus Touch. Είχαμε δει φυσικά μερικές πρώτες εικόνες λίγο πριν την έκθεση και είχαμε ήδη καταλάβει ότι πολλά πράγματα στο VR δεν θα παραμείνουν ίδια στα επόμενα χρόνια. Η νέα εποχή της εικονικής πραγματικότητας είναι εδώ.

H Oculus παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Oculus Rift και τα πρώτα demo παιχνιδιών VR, μια εβδομάδα πριν την μεγάλη έκθεση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών Ε3. Το ανανεωμένο Oculus Rift θα συνοδεύεται από το ασύρματο χειριστήριο για το Xbox, εκτός όμως από το γνωστό controller η Oculus παρουσίασε ένα νέο σύστημα χειρισμού, το Oculus Touch που θα μεταφέρει πολλές κινήσεις των δακτύλων στον ψηφιακό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Ο 22χρονος ιδρυτής της Oculus, Πάλμερ Λάκεϊ έκανε την πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του Oculus Rift που προορίζεται για το ευρύ κοινό το 2016 (μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2016). Το Oculus Rift έχει δύο οθόνες AMOLED και νέο σύστημα ταχύτατου εντοπισμού της σχετικής θέσης της κεφαλής του χρήστη (αποτελούμενο από πλήθος IR LED) και οπτικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τις ανάγκες μιας βουτιάς στον ψηφιακό κόσμο. Επιπλέον το Oculus Rift -το κόστος του οποίου εκτιμάται ότι θα φτάνει, αλλά δεν θα ξεπερνάει τα 1.500 δολάρια- έχει ένα νέο σύστημα για τον ήχο, κρίσιμος παράγοντας για να πείσει τον χρήστη ότι έχει πράγματι μεταφερθεί σε ένα άλλο περιβάλλον. Τα ακουστικά είναι αφαιρούμενα ώστε να μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα επιλογής του χρήστη, η μάσκα προσαρμόζεται στην απόσταση των ματιών του χρήστη αλλά και στις ανάγκες για χώρο για όσους φορούν γυαλιά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το Oculus Touch και η νέα μέθοδος που λανσάρει η Oculus για να εμπλουτίσει την εμπειρία συμμετοχής του χρήστη στον εικονικό κόσμο που επισκέπτεται φορώντας την μάσκα VR. Με τα νέα χειριστήρια σε σχήμα μισοφέγγαρου που φοριούνται στα χέρια και κρατιούνται στις παλάμες, ο παίκτης ενός πολεμικού για παράδειγμα παιχνιδιού θα μπορεί να πιάσει το όπλο του, ή σε άλλα να κάνει την κίνηση για να πετάξει ένα φρίσμπι, ή ακόμα και να αναγνωρίσει το παιχνίδι/εφαρμογή VR την χαρακτηριστική κίνηση ύψωσης του δείκτη από την οποία σχηματίστηκε το εικονίδιο του Like. Επίσης, τα νέα χειριστήρια «καταλαβαίνουν» την χρήση και την κατεύθυνση του δείκτη του χεριού, όπως και τον χαιρετισμό με το κούνημα του χεριού. Τα Oculus Touch παρουσιάζονται ευρύτερα στο κοινό που παρίσταται στο Λος Άντζελες στην Electronic Entertainment Expo, (E3) και διεξάγεται μέχρι και σήμερα.

Στόχος μας είναι να ξεγελάσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να πιστέψει ότι αυτά που βλέπει και ακούει συμβαίνουν στην πραγματικότητα, είπε ο Μπράντον Άιρεμπ, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Oculus που ξεκίνησε την επιχείρηση με τον Λάκεϊ πριν από τρία μόλις χρόνια με χρηματοδότηση 2,4 εκατομμύρια δολάρια -επιχείρηση που στην συνέχεια εξαγοράστηκε από την Facebook Inc. αντί 2 δισ. δολαρίων.

Το κοινό στο οποίο απευθύνονται κυρίως Λάκεϊ και Άιρεμπ είναι οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών και σε λίγο ξεκινά η μεγαλύτερη εκδήλωση της βιομηχανίας, οπότε από την παρουσίαση στον Τύπο δεν έλειπαν οι ανακοινώσεις για τα πρώτα games από τις CCP Games (EVE: Valkyrie), Gunfire Games (Chronos) και Insomniac Games (Edge of Nowhere) με τίτλους που μεταφέρουν τον παίκτη στο διάστημα, στην αρκτική ζώνη ή σε μια φανταστική γη όπου καλείται να υπερασπιστεί εαυτόν από δράκους. Άλλα VR demo που θα παρουσιαστούν στην Ε3 είναι: Damaged Core από την High Voltage,VR Sports: Challenge από την Sanzaru, Esper από την Coatsink, AirMech από την Carbon, και Lucky’s Tale από την Playful.

Ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απονείμει 1 εκατομμύριο δολάρια σε ανεξάρτητες ομάδες ή ακόμα και σε μεμονωμένους προγραμματιστές που θα αναπτύξουν τις πλέον ενδιαφέρουσες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για το Rift.

Από την άλλη, ο επίσης νεαρός Ζάκερμπεργκ που εξαγόρασε την εταιρεία φαίνεται να πιστεύει ότι η τεχνολογία VR δεν θα περιοριστεί στα παιχνίδια. Τα avatar των ανθρώπων θα αναλαμβάνουν να δηλώνουν παρών σε επαγγελματικές ή οικογενειακές συναντήσεις σε εικονικούς χώρους ή το φιλοθεάμον κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στις αγαπημένες του ταινίες. «Δεν είναι επιστημονική φαντασία, είναι πραγματικότητα», είπε ο Λάκεϊ.

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

Πηγή: in.gr

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Αποκαλυπτήρια Oculus Rift και Oculus Touch Oculus

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας