[source]site="cern.ch" url="//home.web.cern.ch/about/updates/2015/04/cern-researchers-confirm-existence-force"[/source] [footer_pic]pic="cern_april_fools_2015/cern_april_fools_2015_03.jpg" caption="Ο Φυσικός του CERN, Valerio Rossetti έχει δαμάσει την «Δύναμη» και την χρησιμοποιεί για πιο «κοσμικές» εργασίες, όπως το ζέσταμα του καφέ!" album="cern_april_fools_2015"[/footer_pic]" }

Επιστήμονες στο CERN επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της «Δύναμης»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η δύναμη αποδεικνύεται ένα ανεκτήμητο εργαλείο έρευνας για το τμήμα «ακτίνων» του CERN.

«Φωτόσπαθο» στο CERN

Η δύναμη αποδεικνύεται ένα ανεκτήμητο εργαλείο έρευνας για το τμήμα «ακτίνων» του CERN.

Πρόσφατα, ερευνητές στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN, άρχισαν να πειραματίζονται με τον επιταχυντή σε υψηλότερη ενέργεια των 13 TeV (Τρισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ) και ήδη βρήκαν στοιχεία που αφορούν την βασική δομή του σύμπαντος. Παρόλο που τέσσερις βασικές δυνάμεις - η ισχυρή δύναμη, η ασθενης δύναμη, η ηλεκτρομαγνητική δύναμη και η βαρύτητα - έχουν μελετηθεί και επιβεβαιωθεί πειραματικά, το CERN ανακοίνωσε σήμερα για τις πρώτες κατηγορηματικές αποδείξεις για την ύπαρξη της «Δύναμης»! «Πολύ εντυπωσιακά, τα ευρήματα αυτά είναι» είπε ο μικροσκοπικός πράσινος εκπρόσωπος τύπου του εργαστηρίου.

«Η Δύναμη είναι αυτή που δίνει στον φυσικό σωματιδίων τις δυνάμεις του» ανακοίνωσε ο θεωρητικός του CERN Ben Kenobi (Πανεπιστήμιο του Mos Eisley, Tatooine). «Είναι ένα ενεργειακό πεδίο που δημιουργείται από όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Βρίσκεται γύρω μας και μέσα μας. είναι αυτό που ενώνει ολόκληρο τον γαλαξία σε μια ολότητα.»

Παρόλο που υπάρχει αβεβαιότητα μεταξύ των ερευνητών σχετικά με το τι δημιουργεί την «Δύναμη», οι σπουδαστές και οι καθηγητές στο εργαστήριο έχουν ήδη να δαμάζουν τις ιδιότητές της. Πρακτικές εφαρμογές έχουν βρεθεί και περιλαμβάνουν επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις, επιρροή της θέλησης αυτών με αδύναμο μυαλό και σήκωμα βαριών αντικειμένων από βούρκους.

Ο Kenobi λέει ότι αρχικά ξεκίνησε να διδάσκει τον «δρόμο της Δύναμης» σε μια νεαρή που αντιμετώπιζε προβλήματα στην επανάληψη για τις εξετάσεις της στην σωματιδιακή φυσική. «Μου είπε ότι είμαι η μόνη της ελπίδα», μας λέει ο Kenobi. «Έτσι ξεκίνησα από μηδενική βάση. Σχεδίασα ένα πείραμα για να εντοπίζει την δύναμη, και πέρασα τις γνώσεις που έχω.»

Ο βιβλιοθοικονόμος του CERN, Tullio Basaglia έχει μάθει τον «δρόμο της Δύναμης» και την ελέγχει έτσι ώστε να επιστρέφει τα βιβλία στις σωστές θέσεις στα ράφια τους

Το σύγγραμμα του Kenobi «η Δύναμη να είναι στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» – ένα κείμενο που θεωρείται επιχείρημα για την εκπόνηση του πειράματος στην Ευρώπη – έπεισε το συμβούλιο του CERN να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση δεκάδων νέων μονάδων R2* για το κέντρο δεδομένων του ερευνητικού κέντρου. Αυτά τα θαρραλέα ρομποτάκια βοηθούν τους φυσικούς να ανταπεξέλθουν με την τεράστια ροή δεδομένων από το τελευταίο πείραμα του εργαστηρίου, την Θερμοδυναμικό ελεγκτή εισδοχής ενέργειας – Thermodynamic Injection Energy (TIE) detector – που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο LHC.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την νέα προσθήκη στο συγκρότημα επιταχυντών του CERN», μας είπε ο αναλυτής Luke Daniels του τμήματος σχέσεων ανθρώπων-ανδροειδών. «Ο «TIE detector» μας έχει δημιουργήσει πολύ δουλειά, και επίσης κάνει έναν πολύ cool ήχο όταν πυροβολά ακτίνες!»

Η ερευνητική κοινότητα όμως είναι διχασμένη. Ο ερευνητής με εξειδίκευση στην σκοτεινή ύλη, Dave Vader δεν εντυπωσιάστηκε. Καθ' όλη την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, ανάσανε βαριά δείχνοντας απέχθεια και στο τέλος, προσπαθώντας να αποσυνδέσει τις κοσμολογικές θεωρήσεις για τις ιδιότητες της «Δύναμης» είπε πειραχτικά «Δεν με αφορούν οι αστεροειδείς»

Υπάρχουν φήμες ότι αυτός ο ερευνητής ελπίζει να αναλύσει την σκοτεινή πλευρά του τωρινού μοντέλου με στόχο την δημιουργία του δικού του κέντρου ερευνών στο μέλλον. Με την ακαδημαϊκή κοινότητα διχοτομημένη, πολλοί έχουν δελεαστεί από τις εγκλίσεις του Vader για την μελέτη της σκοτεινής πλευράς. Ειδικότερα οι ερευνητές που χρησιμοποιούν κόκκινα laser, αλλά και γενικά οποιοσδήποτε μοιάζει να είναι «κακούλης» και του πάνε τα μαύρα.

«Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να μελετάμε την Δύναμη, και ίσως καταφέρουμε να την χρησιμοποιήσουμε για να ανοίγουμε πόρτες με την δύναμη της σκέψης ή να πετάμε ή κάτι παρόμοιο», είπε ο πειραματικός φυσικός στο τμήμα του TIE, Fan Buoi. «Για την ώρα όμως, δεν με ενδιαφέρει πως λειτουργεί. Το θεωρητικό τμήμα μας έδωσε μια εξωφρενική ιδέα για κάτι πραγματάκια που τα ονομάζει «midi-chlorians». Ειλικρινά όμως πιστεύω ότι μια τέτοια χαμηλού επιπέδου θεώρηση απλά τραβά την προσοχή από το πόσο φανταστική και cool είναι η Δύναμη!»

Με την έρευνα να συνεχίζεται, πολλοί στο CERN ήδη έχουν προβλέψει ότι μέσα στην χρονιά θα γίνει «Το ξύπνημα της Δύναμης» (σ.σ. «The force will awaken»)

*Από πηγές κοντά στο κέντρο δεδομένων, μάθαμε αργότερα ότι αυτά δεν ήταν τα ανδροειδή που αναζητούσαν.

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

Πηγή: cern.ch

Ο Φυσικός του CERN, Valerio Rossetti έχει δαμάσει την «Δύναμη» και την χρησιμοποιεί για πιο «κοσμικές» εργασίες, όπως το ζέσταμα του καφέ!
e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποια είναι η Sally Ride; Καλωσορίστε το MS-DOS Mobile! »

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας