" }

Το τελευταίο πρωτότυπο της Google για το Project Ara

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το τελευταίο πρωτότυπο της Google για το Project Ara

Project Ara

Το τελευταίο πρωτότυπο της Google για το Project Ara

Η ιδέα του αρθρωτού τηλεφώνου της Google είναι ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση. Σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρία, με τα τελευταία νέα του προγράμματος Ara, δήλωσε ότι έχει προχωρήσει αρκετά στο να μπορέσει να δημιουργήσει το πρώτο τηλέφωνο που θα αποτελείται από εναλλασσόμενα αρθρώματα και μάλιστα θα είναι και προϊόν προς μαζική παραγωγή. Σήμερα, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε μια εικόνα της τελευταίας έκδοσης του εγχειρήματος --με κωδική ονομασία Spiral 2--. Φυσικά είναι μια πολύ πιο λειτουργική και βελτιωμένη έκδοση σε σχέση με τα δοκιμαστικά κομμάτια που είχαμε δει παλιότερα. Πράγματι, ο Paul Eremenko, επικεφαλής του προγράμματος Ara, λέει ότι η όψη του προϊόντος είναι η «τελική», ή τουλάχιστον πολύ κοντά σε αυτό που θα δούμε στην ερχόμενη τελική έκδοση.

Το τελευταίο πρωτότυπο της Google για το Project Ara

Όπως αναφέραμε στην ανακοίνωση νωρίτερα, το πιό πρόσφατο πρωτότυπο του προγράμματος Ara περιλαμβάνει μια πληθώρα βελτιώσεων και αλλαγών σε σχέση με το Spiral 1, την προηγούμενη έκδοση. Για αρχή, οι ηλεκτρο-μόνιμοι μαγνήτες που κρατούσαν τα αρθρώματα στη θέση τους είναι τώρα στον ενδοσκελετό -- ο μεταλλικός πυρήνας που είναι στην καρδιά του Ara. Αυτό, μας λέει ο Eremenko, δίνει περισσότερα περιθώρια για πρόσθετα αρθρώματα. Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προσθέσει τις λειτουργίες ενός 3G modem και ένα αναλογικό δίαυλο RF στον ενδοσκελετό το οποίο θα επιτρέπει στην εταιρειά να προσθέτει κεραίες από πολαπλά αρθρώματα στο ίδιο modem. Επίσης υπάρχει και αισθητήρας μόλυνσης.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η αισθητική του. Η Google θέλησε να αφήσει την προσαρμογή του Ara στους χρήστες μέσω τρισδιάστατων εκτυπωτών, αλλά φαίνεται ότι το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Ανταυτού, επέλεξε να δώσει την δυνατότητα να μπορεί όποιος θέλει να εκτυπώνει τις δικιές του εικόνες υψηλής ανάλυσης με μια τεχική που ονομάζεται «θερμική εξάχνωση βαφής».

Το τελευταίο πρωτότυπο της Google για το Project Ara

Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό αρθρωτό τηλέφωνο όπως βλέπετε στην εικόνα παραπάνω. Από τα 11 διαφορετικά πρωτότυπα αρθρώματα που έχει αναπτύξει η Google, αυτό που είδαμε εδώ έχει οχτώ κομμάτια στο πίσω μέρος και 2 στο εμπρός. Υπάρχει ένα άρθρωμα δέκτης που συνδιάζει το ακουστικό μαζί με τον αισθητήρα εγγύτητας, ένα άρθρωμα με μία οθόνη 720p η οποία ενσωματώνει επίσης και τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και κλεισίματος της συσκευής, ένα άρθρωμα κάμερας στο πίσω μέρος, ένα άρθρωμα για το WiFi και το Bluetooth, ένας φορτιστής USB, ένας επεξεργαστής από την Marvell, ένα άρθωμα ηχείου και φυσικά το άρθρωμα της μπαταρίας.

Εάν δεν είσαστε ευχαριστημένοι με τα αρθρώματα που περιγράφουμε παραπάνω, τότε, η μαγεία του Ara είναι ότι έχετε το ελεύθερο να τα αλλάξετε με άλλα στο μέλλον. Θέλετε να αλλάξετε αυτή την οθόνη ανάλυσης 720p με μια καλύτερη; Μπορείτε. Θέλετε μια εμπρόσθια κάμερα όσο καλή όσο και η πίσω; Φυσικά, γιατί όχι. Ο σκοπός πίσω από την ιδέα του Ara είναι ότι θα μπορείτε να αλλάξετε τα αρθρώματα του τηλεφώνου με τον καιρό, κάτι που κάνει το τηλέφωνο διαχρονικό και πιο προσιτό όσον αφορά τα οικονομικά σας.

Το τελευταίο πρωτότυπο της Google για το Project Ara

Όλα τα διαφορετικά κομμάτια εναλλάσσονται σχετικά εύκολα -- Κατόρθωσα να κινήσω διάφορα αρθρώματα με μία απλή πίεση και σπρώξιμο. Αλλά δεν είναι ούτε ιδιαίτερα πρόχειρα σε αίσθηση, καθώς δεν δώσανε ποτέ την εντύπωση ότι θα φύγουν από τη θέση τους ή κάτι παρόμοιο. Κάθε κομμάτι ήταν απίστευτα ελαφρύ. Θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κουβαλάει ένα εξτρά άρθρωμα μπαταρίας χωρίς να χρειάζεται πολύ χώρο στην τσάντα μου. Ο Ερεμένκο μας λέει ότι η Google έχει εργαστεί στο να κάνει κάθρε άρθρωμα πολύ πιο ισχυρό στην καθημερινή καταπόνηση. Με αυτά, η όλη συσκευή μου φάνηκε λίγο παχιά -- σίγουρα αρκετά πιο παχυά από τα περισσότερα smartphone που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά σαν «Ναυαρχίδες».

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Project Ara: Part of it by Google

Έκθεση εικόνων

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας