" }

Ρευστά Λουλούδια: Splash Photography από τον Jack Long

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ρευστά Λουλούδια: Splash Photography από τον Jack Long

Splash Photography

Ρευστά Λουλούδια: Splash Photography από τον Jack Long

Ο Jack Long, φωτογράφος στο επάγγελμα, έχει έναν ξεχωριστό στόχο στην δουλειά του. Να βρει τεχνικές ώστε να μπορεί να δημιουργεί σχήματα από υγρά. Τελευταία πειραματίζεται με λουλούδια και δοχεία που τα περιέχουν και τα οποία τα συλλαμβάνονται με φωτογραφίσεις υψηλών ταχυτήτων.

Ονομάζει την συλλογή «Υγρά δοχεία και άνθη» («Liquid Vessels and Blooms»). Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται αποκλειστικά από φωτογραφία χωρίς επεξεργασίες εκ των υστέρων τύπου Photoshop.

Οπλισμένος με άπειρη υπομονή και μετά από εκτενέστατο πειραματισμό, ο Long τελειοποίησε την τεχνική της δημιουργίας χρωματιστών σχημάτων από υγρά. Ξεκίνησε με σχήματα του μίσχου και των φύλλων, και μετά δημιούργησε σωστά σχεδιασμένα υγρά δοχεία για να τα «φυτέψει».

Στην συνέχεια συντόνισε όλη την διαδικασία ώστε να υπάρξει μια φευγαλέα στιγμή κατά την οποία το υγρό μοιάζει με άνθη μέσα σε βάζα!
Αν και ο Long θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές συσκευές, προτίμησε να τελειοποιήσει την «χειροκίνητη» τεχνική του ώστε με τον κατάλληλο συγχρονισμό να καταφέρνει να φωτογραφίζει τις δημιουργιές του.

Εμπνευσμένος από την αίσθηση του φωτός ημέρας στην φλαμανδική τεχνοτροπία της «νεκρής φύσης», ο Long κατάφερε να δημιουργήσει πλήρη έργα τέχνης. Στα έργα αυτά, προσθέτει διάφορα περιβάλλοντα ή και αλληθινά λουλούδια σαν «σκηνικά». Ο συνδιασμός της τέχνης της φωτογραφίας με την εφευρετικότητα κατάφερα να «συλλάβουν» εικόνες που δημιουργούνται για μια στιγμή.

Ο Jack Long είναι επαγγελματίας φωτογράφος στο Milwaukee. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία και ειδικεύεται σε φωτογραφίσεις για διαφήμιση.

Παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει μια έκθεση εικόνων από την συλλογή του

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας