Ένα κυπελλάκι του καφέ, έμπνευση για ένα μοντέρνο κατάλυμα επιβίωσης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένα κυπελλάκι του καφέ, έμπνευση για ένα μοντέρνο κατάλυμα επιβίωσης!

«Κυπελλάκι επιβίωσης»

Ένα κυπελλάκι του καφέ, έμπνευση για ένα μοντέρνο κατάλυμα επιβίωσης

Η έμπνευση από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο προέκυψε μερικές φορές στα πιο απροσδόκητα μέρη! Αυτή την φορά ένα κυπελλάκι του αγαπημένου μας καφέ είναι η έμπνευση για μια καινοτομία που θα προσφέρει ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Ένα κυπελλάκι του καφέ, έμπνευση για ένα μοντέρνο κατάλυμα επιβίωσης

Σαν αποτέλεσμα της καταστροφής από τον τυφώνα Katrina και την ανεπαρκή διαχείριση των πληγέντων στη Νέα Ορλεάνη, ο Michael McDaniel από το Μισισιπί, αποφάσισε να αναπτύξει μία λύση που δεν θα επέτρεπε την ανεπάρκεια να μετακυληθεί στα θύματα μελλοντικών καταστροφών. Ο στόχος της εταιρίας του, Reaction τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν να βελτιώσει την ποιότητα και το κόστος των καταφυγίων που χρησιμοποιούνται σε φυσικές καταστροφές από τα θύματα. Η έμπνευσή του προήλθε από ένα κυπελλάκι του καφέ φτιαγμένο από συμπιεσμένο φελιζόλ (styrofoam). Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει ένα ελαφρύ, στοιβαζόμενο και οικονομικό σύστημα φορητού καταλύματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, τα καταλύματα είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μετακινούνται με τα χέρια αλλά τόσο γερά που να σταματάνε σφαίρες! Μάλιστα με το μέσο κόστος από ένα FEMA trailer (το σύγχρονο καταφύγιο που χρησιμοποιείται για ανακούφιση πληγέντων στις Ηνωμένες Πολιτείες) είναι περίπου $20.000 και χρησιμοποιείται μόνο μία φορά, το «Exo» θα πωλείται για $5000 και θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμο. Πέρα όμως από το χαμηλό κόστος τους και την ευκολία κατασκευή τους θα είναι και στοιβαζόμενα, όπως τα κυπελλάκια του καφέ και το κάθε τρέιλερ θα μπορεί να μεταφέρει 28 από αυτά σε αντίθεση με μόνο ένα από τα καταφύγια FEMA.

Ένα κυπελλάκι του καφέ, έμπνευση για ένα μοντέρνο κατάλυμα επιβίωσης

Τα καταφύγια μάλιστα δεν είναι μόνο μια «σκεπή πάνω από τα κεφάλια» των πληγέντων, αλλά είναι εξοπλισμένα με μοντέρνα τεχνολογία που επιτρέπει στα θύματα να φορτίζουν κινητά και μένουν ενήμεροι μέσω μιας εφαρμογής για smartphones που ονομάζεται Populous. Η εταιρία μόλις κατάφερε να μαζέψει το ποσό των $50000 για να στείλει καταφύγια στην Συρία και έχουν ξεκινήσει την διαδικασία κατασκευής τους σε μεγάλους αριθμούς για να τα κάνουν διαθέσιμα σε όλες τις περιοχές του κόσμου που υπάρχει ανάγκη.

Η εταιρία Fast Company μόλις δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο με την συνέντευξη του Michael McDaniel σχετικά με την δημιουργία του Exo shelter και την προοπτική του που βοηθά σε ατυχείς καταστάσεις. Μπορεί τα κυπελλάκια του καφέ μιας χρήσης να είναι ένα από τα αρνητικά επακόλουθα του αγαπημένου μας καφέ, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ένα τέτοιο κυπελλάκι και η έμπνευση που δημιούργησε, δίνουν την προοπτική για πολύ καλό σε όλο τον κόσμο.

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας