Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Photo by coffeespots on the international Coffee Day

Παγκόσμια μέρα του Καφέ!

International Coffee Day

Ο καφές σας το πρωί, ο καφές με μια καλή παρέα, όταν πάτε για καφέ σε ένα ραντεβού σας... εικόνες απόλαυσης με συνοδεία ενός ροφήματος πασίγνωστου και πολύ δημοφιλούς.
Καφέ πίνουμε από το πρωί ως το βράδι, με κάθε είδους παρέα, από επαγγελματικές συναντήσεις μέχρι ερωτικά ραντεβού. Για να το επιβεβαιώσετε δεν χρειάζεται παρά να κάνετε μια βόλτα στην παραλιακή και να παρατηρήσετε το πόσο γεμάτη είναι και θα καταλάβετε το μέγεθος της ερωτικής σχέσης του μοντέρνου ανθρώπου με το αγαπημένο μας ρόφημα!

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η... Παγκόσμια μέρα του Καφέ

Είτε αν ο αγαπημένος μας είναι ο εσπρέσο, ο Αμερικάνο, το λάτε ή καπουτσίνο, Κρύος ή ζεστός, Ντεκαφεϊνέ, στιγμιαίος ή φίλτρου την Διεθνή μέρα για τον καφέ μπορείτε να απολαύσετε και να εκτιμήσετε το ρόφημα που σας αρέσεις. Σε μερικά σημεία μάλιστα μπορείτε να το κάνετε και Δωρεάν!

Η μέρα του καφέ επίσης σηματοδοτεί και την μακρά ιστορία του ροφήματος αυτού: Οι ιδιότητες των σπόρων του καφέ λέγεται ότι ανακαλύφθηκαν στην Αιθιοπία. Οι κόκκοι του καφέ είναι στην ουσία τα κουκούτσια από το "φρούτο" του καφέ. Ο θρύλος λέει ότι γύρω στον 9ο αιώνα, ένας γιδοβοσκός πρόσεξε τις διεγερτικές ιδιότητες του φυτού στα γίδια του και άρχισε έτσι να πειραματίζεται.

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η... Παγκόσμια μέρα του Καφέ

Η κατανάλωση του καφέ σαν ρόφημα αρχικά έγινε δημοφιλής στον Αραβικό κόσμο γύρω στον 15ο αιώνα. Από κει απλώθηκε η συνήθεια στην Ασία και μετά στην Ιταλία απ' όπου μεταφέρθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Ειδικά στην Ελλάδα, λόγω της Τουρκοκρατίας ήρθε αρκετά νωρίς με την μορφή του "αράβικου" ή "τούρκικου" καφέ που έχει επικρατήσει να τον χαρακτηρίζουμε "Ελληνικό".

Σήμερα ο καφές αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγροτικές παραγωγές στον κόσμο και συνεπώς είναι σημαντικό να προσαπθούμε να προμηθευόμαστε καφέ που έχει παραχθεί σωστά και έχει προωθηθεί με ηθικά μέσα. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και η αγορά προσφέρεται για νοθείες και απάτες.

Συνεπώς, αύριο Δευτέρα 29 Σεπτεμβίου, καθώς θα πίνετε τον καφέ σας, απολαύστε όπως πάντα την μοναδική του γεύση, εξερευνήστε την επίγευσή του και κρατήστε το άρωμά του... Κάτι που σίγουρα το κάνετε κάθε μέρα, αλλά αύριο φέρτε και όλες τις πληροφορίες που γνωρίζετε για την ιστορία του στο μιαλό σας. Ένα ποτό που το αγάπησε πραγματική όλη η Γη και το σημαντικότερο είναι ... να το απολαύσετε.

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η... Παγκόσμια μέρα του Καφέ
e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας