Ήρθε το φθινόπωρο και το CoffeeSpots ντύνεται στα χρώματα της εποχής!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φθινόπωρο 2014

Και επίσημα Φθινόπωρο από σήμερα. Μπορεί ο καιρός να μην μας βοηθάει (ακόμα τουλάχιστον), αλλά η Google, με ένα έξυπνο animation μας το υπενθύμισε.

Η Google, μέσα από το Doodle μας εύχεται καλό Φθινόπωρο.

Το CoffeeSpots ντύνεται επίσης στα φθινοπορινά του με μοτίβο και αίσθηση αυτής της δροσερής εποχής. Στο κάτω κάτω το χρώμα και η θερμοκρασία είναι ότι πρέπει για να αφήσουμε τους δροσερούς καφέδες και να πιάσουμε τις κούπες που ευωδιάζουν!

Στο βόρειο ημισφαίριο η φθινοπωρινή ισημερία θα ξεκινήσει επίσημα στις 05:29 τα ξημερώματα της Τρίτης. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Φθινόπωρο 2014

Στην ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η ημέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια.

Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η ημέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και μέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα), καθώς κατά την ισημερία, η νύκτα και η ημέρα έχουν περίπου το ίδιο χρονικό μήκος.

Φθινόπωρο 2014

Η φθινοπωρινή ισημερία γίνεται περίπου στις 23 Σεπτεμβρίου όταν ο Ήλιος διασχίζει από Βορρά προς Νότο.

Οι ονομασίες εαρινή και φθινοπωρινή ισημερία είναι σχετικές και αφορούν στην εύκρατη ζώνη του βόρειου ημισφαιρίου, καθώς στις αντίστοιχες ημερομηνίες στο νότιο ημισφαίριο υπάρχουν εποχές είναι αντίθετες, ενώ στις δύο πολικές και την τροπική ζώνη δεν υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση εποχών.

Καλώς μας ήλθες λοιπόν, μια από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου... αλλά στο κάτω κάτω σ' εμάς όλες αρέσουν αφού έχουμε ένα κατάλληλο ρόφημα για καθε μία!

Καλό φθινόπωρο!

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

Φθινόπωρο 2014
e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας