" }

6η Παγκόσμια GoTopless Day!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η έκτη Διεθνής ημέρα "GoTopless" είναι μια διαμαρτυρία για τα ίδια δικαιώματα των γυναικών στο "topless"

GoTopless Day Protest

Η έκτη Διεθνής ημέρα "GoTopless" είναι μια διαμαρτυρία για τα ίδια δικαιώματα των γυναικών στο "topless"

Η έκτη Διεθνής ημέρα "GoTopless" είναι μια διαμαρτυρία για τα ίδια δικαιώματα των γυναικών στο "topless"

“Υπάρχει διεθνώς ο φυλετικός διαχωρισμός για το topless,” είπε η Nadine Gary, πρόεδρος του GoTopless. Το GoTopless είναι μια γυναικεία οργάνωση που αγωνίζεται για ισότιμα δικαιώματα στο topless με βάση της την ισότητα των δύο φύλλων, όπως ορίζει το 14ο άρθρο του συντάγματος των Ηνωμένων πολιτειών. “Οι γυναίκες πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα να κυκλοφορούν γυμνόστηθες όπως και οι άνδρες!”

Το GoTopless θα κάνει την 6η ετήσια γυμνόστηθη διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις 25 Αυγούστου. “Θα έχουμε μεγάλη απήχηση φέτος με γεγονότα σε 30 πόλεις των Η.Π.Α.,” είπε η Gary.

Το Gotopless ξεκίνησε από τον διεθνούς φήμης πνευματικό ηγέτη Rael το 2007. Η αφορμή ήταν η δικαστική νίκη της ακτιβίστριας topless, Phoenix Feeley εναντίων της πολιτείας της Νέας Υόρκης όπου αποζημιώθηκε με $29,000 για βλάβες.

“Ο Νόμος της Νέας Υόρκης επιτρέπει τις γυναίκες να είναι γυμνόστηθες δημοσίως, οπότε αφότου η αστυνομία εσφαλμένα την συνέλλαβε που ήταν topless η Phoenix έκανε μήνυση και κέρδισε,” μας εξηγεί η Gary, προσθέτοντας οτι στο θέμα του δημόσιου topless ο τρόπος σκέψης του κοινού και των αρχών είναι πίσω σε σχέση με την νομοθεσία.

“Το 1992 το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης εφάρμοσε την συνταγματική αρχή ισότητας των φύλλων και έβγαλε απόφαση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στο topless. Παρ' όλα αυτά στο New Jersey, όπως και στις περισσότερες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών (και σε άλλες χώρες), αυτός ο φυλετικός διαχωρισμός "μαστίζει"!

Μόλις πριν από 2 εβδομάδες, η Phoenix Feeley πέρασε 9 μέρες σε φυλακή του New Jersey γιατί αρνήθηλε να πληρώσει πρόστιμο που της επιβλήθηκε επειδή ήταν topless στην παραλία! Η ειρωνεία είναι οτι το 1935, σε παραλία του Atlantic City (στην ίδια πολητεία δηλαδή), 42 άνδρες που τόλμησαν να εμφανιστούν topless πλήρωσαν πρόστιμο $82 για "άσεμνη έκθεση"! Τον επόμενο ακριβώς χρόνο άρθηκε ο περιορισμός του topless στο New Jersey για τους άνδρες. Καιρός είναι να γίνει το ίδιο και για τις γυναίκες. Και πολύ άργησε. Όπως λέει και η Rael, "έιτε πρέπει και οι γυναίκες να έχουν το ίδιο συνταγματικό δικαωμα με τους άδρες να είναι γυμνόστηθες δημοσίως ή οι άνδρες πρέπει να φορούν κάτι για να καλύψουν τα στήθη τους"!

Τι θα μπορούσε να φέρει την αλλαγή;

"Χρειαζόμαστε μια γυναίκα με επιρροή να εφαρμόσει το δικαίωμα του topless δημοσίως!" Ανακοινώνει η Gary. “Η Lady Gaga θα είναι στο Brooklyn για τα Video Music Awards την ημέρα "GoTopless". Αν πήγαινε topless, θα ενδυνάμωνε κι άλλες γυναίκες να ‘ελευθερώσουν τα στήθη και τα μυαλά τους,’ όπως λέει το moto μας.”

Για την συμμετοχή σας σε Πόλεις και συναντήσεις βρείτε τον χάρτη με τα στήθη στο: http://gotopless.org

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας