Γουλιά γουλιά ο καφές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γουλιά γουλιά ο καφές!

Τελικά, οι Ευρωπαίοι- και όχι οι Αμερικανοί- είναι αυτοί που πίνουν καφέ με τον σωστό τρόπο: σε μικρές ποσότητες, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι σε μία υπερμεγέθη κούπα άπαξ το πρωί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δε τάιμς» του Λονδίνου, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ρας του Σικάγου πραγματοποίησαν τη μελέτη τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μία τεράστια κούπα καφέ το πρωί «ξυπνάει» καλύτερα τον εγκέφαλο απ΄ ό,τι το να πίνει κανείς λίγο καφέ (δυο-τρεις γουλιές) ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Γουλιά γουλιά ο καφές!

Στο εγχείρημα συμμετείχαν 16 νεαροί και υγιείς άνδρες, τους οποίους οι επιστήμονες έκλεισαν επί 29 ημέρες σε δωμάτια δίχως παράθυρα και ρολόγια, ώστε να μη γνωρίζουν ποια ώρα της ημέρας είναι. Οι ερευνητές κράτησαν τους εθελοντές ξύπνιους επί 42 ώρες, ώστε να εξαντληθούν και να χάσουν εντελώς την αίσθηση του χρόνου. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ορισμένα τεστ αξιολόγησης νοητικών λειτουργιών.

Γουλιά γουλιά ο καφές!

Όσοι εθελοντές έπιναν μια μικρή δόση καφέ, κάθε μία ώρα κατά τις 42 ώρες που έμειναν άυπνοι, απέδωσαν πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι οι συνομήλικοί τους, οι οποίοι ήπιαν μια μεγάλη δόση καφέ κατά την έναρξη της αγρυπνίας... Οι πρώτοι εθελοντές είχαν επίσης λιγότερες παρενέργειες, αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «Sleep», εξηγώντας ότι οι εθελοντές που ήπιαν άπαξ τον καφέ κατανάλωσαν την ποσότητα της καφεΐνης που οι άλλοι ήπιαν σε 42 δόσεις.

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

Γουλιά γουλιά ο καφές!
e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας