Διαστημικός espresso!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

space-coffee1-c7461fbc48d97d0ecfa613e97613886c88540e4a-s3-c85Έγινε λοιπόν και αυτό! Βρήκαν επιτέλους τρόπο να κάνουν έναν αξιοπρεπή espresso στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)!

Η νέα διαστημική μηχανή η οποία χρησιμοποιούν και έχει την ονομασία ‘ISSpresso’ είναι μια μηχανή που λειτουργεί με κάψουλες. Είναι βασισμένη στις αρχές Keurigγια μηχανές αλλά οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρίας Argotecμαζί με την εταιρία Lavazzaκαι την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος την τροποποίησαν για λειτουργία σε μηδενική βαρύτητα.

 

Ποιο όμως ήταν το πρόβλημα και δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι τώρα έναν καλό καφέ στον ISS;

Δεν μπορείς απλά να πάρεις μια μηχανή espresso στο διάστημα και να περιμένεις να λειτουργήσει. Οι μηχανές βασίζονται πάρα πολύ στην βαρύτητα η οποία όμως είναι απούσα στον ISS. Ένα βασικό θέμα π.χ. είναι να κρατήσεις το καυτό νερό μέσα στην μηχανή. Επίσης υπάρχει και το θέμα της καθαριότητας καθώς στον ISS δεν υπάρχει νιπτήρας για να πλύνει κάποιος ότι χρειάζεται.

Με όλες τις τροποποιήσεις που χρειάζονταν να γίνουν για να επιτευχθεί η σωστή θέρμανση και πίεση του νερού η μηχανή ζυγίζει πάνω από 20 κιλά. Είναι προγραμματισμένο να ανεβεί στον ISSτου χρόνου από την Ιταλίδα αστροναύτη Σαμάνθα Κριστοφορέττι. Θα έχει μόνο 20 κάψουλες καθότι ακόμη σε πειραματικό στάδιο αλλά εάν όλα πάνε καλά θα μονιμοποιηθεί στον ISS.

Οι αστροναύτες θα πρέπει να τον πίνουν μέσα από την ειδική σακούλα στην οποία θα βγαίνει αλλά θα είναι μια πολύ μεγάλη βελτίωση από το έτοιμο καφέ που χρησιμοποιούν τώρα.

Να λοιπόν μια καλή ιδέα για την καφετέρια της περιοχής σας. Να σερβίρει τον καφέ σε τέτοια σακουλάκια για τον δρόμο! Να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην τέχνη του καφέ στο διάστημα…

espressopouch wide-88b30f0383f99c27f118d39e2c29473838316c76-s40-c85

e-max.it: your social media marketing partner

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας