" }

Δείτε το μυστικό που κρύβεται πίσω από την διάσημη «Lean Move» του Michael Jackson!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δείτε το μυστικό που κρύβεται πίσω από την διάσημη «Lean Move» του Michael Jackson!

«Lean Move»

Δείτε το μυστικό που κρύβεται πίσω από την διάσημη «Lean Move» του Michael Jackson!

Ο Michael Jackson ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές όλων των εποχών. Η επιρροή που άσκησε είναι εμφανής μέχρι σήμερα πολλά είδη της μουσικής. Θυμάστε την τρομερή «Lean Move» που έκανε για το τραγούδι Smooth Criminal; Δείτε παρακάτω πως κατάφερε να κάνει αυτή την καταπληκτική κίνηση, που φαινομενικά ήταν ενάντια στους νόμους της βαρύτητας.

Το 1992 ο Michael Jackson συνεργάστηκε με τους Michael Bush και Dennis Tompkins, για να δημιουργήσουν τα μαγικά παπούτσια, που θα έδιναν στον Michael Jackson την αίσθηση ότι επιπλέει. Φυσικά φρόντισαν τα παπούτσια αυτά να είναι γυαλιστερά και μοδάτα.

Το πάνω μέρος του παπουτσιού τροποποιήθηκε, ώστε να κρατάει σταθερούς τους αστραγάλους του τραγουδιστή, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να είναι και ευλύγιστος.

Το τακούνι ήταν το πιο ενδιαφέρον μέρος του παπουτσιού. Είχε την ικανότητα να κρατάει το παπούτσι τελείως προσγειωμένο στο έδαφος. Το μυστικό κρύβονταν στην ειδική μεταλική υποδοχή που είχε και ταίριαζε με έναν πύρο που εβγαινε από το κάτω μέρος της σκηνής ώστε να το κρατήσει κολλημένο στο πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο, ο τραγουδιστής μπορούσε να γέρνει μπροστά, πέρα από το κέντρο βάρους του χωρίς να πέφτει.

Η κίνηση αυτή, η «Lean Move», άλλαξε για πάντα την μουσική και τις χορευτικές κινήσεις, ενώ παρέμενε για πολλά χρόνια ένα μυστήριο. Από τότε ξεκίνησε η τάση του να χρησιμοποιείς διάφορες εφευρέσεις μαζί με χορευτικές φιγούρες, για να προκαλέσεις ψευδαισθήσεις ακόμα και σε παραστάσεις live.

Ο Michael Jackson απόκτησε πατέντα για την συγκεκριμένη εφεύρεση αλλά σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος. Την ιδέα αυτή με ακριβώς αυτή την εφαρμογή, είχε χρησιμοποιήσει ο Charlie Chaplin στο έργο του «a Day's Pleasure» το 1919! Απλά ο Chaplin δεν είχε την προνοητικότητα να πατεντάρει την συγκεκριμένη κίνηση και έτσι ο Jackson μπόρεσε να βάλει την σφραγίδα του στην εφεύρεση. Εκτός μάλιστα από τον αγαπημένο μας «Σαρλό», και ο Buster Keaton είχε χρησιμοποιήσει την δική του έκδοση του «Lean Move» για την ταινία «College» το 1927!

Όποιος όμως και να έχει τα δικαιώματα του να λέγεται εφευρέτης αυτής της κίνησης, για μας πάντα θα είναι απόλαυση να βλέπουμε εντυπωσιακά τρικ στον χώρο του θεάματος!

CoffeeSpots.gr
Ιστοσελίδα | Περιοδικό | Ραδιόφωνο
Ομορφότερο | Γρηγορότερο | Μεγαλύτερο

e-max.it: your social media marketing partner

Πολυμέσα

Η Lean Move... Michael Jackson

Έκθεση εικόνων

Μηνύματα από τους Χορηγούς μας